Casa de vinuri Husi 1954

Casa de vinuri Husi

S.C. SPEED S.R.L. a fost înfiinţată în 1994, cu sediul în Huşi, Vaslui, Romania, principalul obiect de activitate fiind producerea şi comercializarea de vinuri. Pe parcursul a peste 23 ani de activitate societatea noastră a comercializat pe piata internă şi la export peste 200 de milioane de litri de vinuri imbuteliate cât şi vrac, din soiuri albe şi rosii. Societatea dispune de 3 fabrici de vinificaţie, capacităţi de depozitare şi mijloace de transport, cât şi un colectiv de 200 de specialişti. Aici se produc 20 sortimente de vinuri, din care 8 rosii şi 12 albe, vinuri care au obţinut numeroase medalii şi premii la concursurile de specialitate din ţară şi străinatate.

Mai mult

Regulament cel mai bun agent 2015

Premii

CONCURSUL NATIONAL DE VINURI VASLUI

NOVIN BUCURESTI ROMANIA

 

Zona Husilor

În 1415 Alexandru Voievod dăruieste lui Nichita şi Dobre doua sate la Draslavita…(Huşul de azi), menţionându-se în 1436 într-un alt document „…Iezerul şi via…” de pe aceleaşi locuri. Documentele vremii ne mai dau de ştire că între anii 1600-1662 s-au plantat vii întinse pe plaiurile Saca şi Ochi, la Huşi înfiinţând viile domneşti. Despre calitatea excelentă a vinurilor de Huşi există consemnări chiar şi mai vechi, ele aparţinând unor călători străini care au străbătut Moldova medievală, semnificative fiind, în acest sens, fie şi numai cuvintele scrise de Marco Bandinus, pe la 1646 :”Husul, străveche aşezare a podgoriilor Moldovei, produce un vin gustos, aromat şi foarte mult căutat”. ….
Mai mult

 

Podgorii

Podgoria oraşului Huşi cuprinde circa 3.000 Ha de vie cu productie medie de 10.000 Kg. /ha.Calitatea produselor a inregistrat o ascendenta continua, iar in ceea ce priveste competitivitatea produselor vinicole s-a reusit in superioritate, spre originalitate, atat ca pret, dar şi calitate. Vinul de mare marca – din glorioasa Busuioaca de Bohotin – Huşi a capatat, exprimandu-ne metaforic, blazonul de vin muscat-aromat, trandafiriu colorat şi organoleptic – pe deplin – optimizat. I se mai poate – numai poetic şi filozofic „reprosa” ceva – cum afirma poetul : „Busuioaca-Bohotina,/Cu aroma ta divina/şi culoarea ce lumina,/Viata noastra prea putina/Ce se duce sa nu vina./Esti sublima!/Dar putina!”.

Mai mult

 

You must be 21 years old to visit this site.

Please verify your age

- -